Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση Πούτιν με το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας για το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της ΟυκρανίαςΟκτώβριος 13, 2018. 09:04

‘Τα προβλήματα στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, καθώς και η διαμορφωθείσα κατάσταση γύρω από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Συμβουλίου Ασφαλείας  της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Tass.


Η πηγή επικαλούμενη δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ,  αναφέρει ότι η συνάντηση έγινε εκτάκτως «μετά από την σκανδαλώδη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την Εκκλησία της Ουκρανίας».


Αν δεν αναφέρθηκαν αποφάσεις,  δημοσιεύματα ομιλούν για δηλώσεις  αξιωματούχων της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας ‘ περί αντιμέτρων’ για τη διαφύλαξη των ρωσικών εκκλησιών τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και γενικότερα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr