Η Ουκρανία κατάσχεσε ρωσικό τάνκερ



Ιούλιος 25, 2019. 21:34

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας, κατάσχεσε ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο στο ουκρανικό λιμάνι Ιζμαΐλ, ως αντίποινα για τρία κατασχεθέντα ουκρανικά πλοία έπειτα από το συμβάν στη θάλασσα του Κερτς.

Η Ουκρανία αναφέρει ότι κατάσχεσε το πλοίο «Nika spirit», του οποίου το πρώην όνομά του ήταν «Nejma» και εντοπίστηκε αυτό μετά την είσοδό του στο λιμένα του Ιζμαΐλ.


Σημειώνεται ότι η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατάσχεσε τα ουκρανικά πλοία τον Νοέμβριο και συνέλαβε τα 24 μέλη των  πληρωμάτων στη Θάλασσα του Κερτς που βρίσκεται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.


Η Μόσχα διερευνά τις συνθήκες  υπό τις οποίες  η Ουκρανία αποφάσισε να κατασχέσει το ρωσικό δεξαμενόπλοιο   και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν ένα από τα μέλη του πληρώματος κρατηθεί σε ομηρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass.


«Μελετάμε τις λεπτομέρειες του τι συνέβη, για να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα», ανέφεραν οι ρωσικές διπλωματικές υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι «εάν οι Ρώσοι ληφθούν ως όμηροι, τότε θα χαρακτηρισθεί ως βίαια παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα ακολουθήσουν συνέπειες σύντομα».



blic.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr