Πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας: Οι Μακεδόνες είναι ένα φανταστικό έθνος



Ιούλιος 25, 2019, 22:46

Ο πρώην πρόεδρος στην προεδρία της Σοσιαλιστικής  Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Μπόρισλαβ  Γιόβιτς, ο οποίος κατείχε το αξίωμα αυτό κατά τη  διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, από τον Μάιο του 1990 ως τον Μάιο του 1991, αρνείται την ύπαρξη της Μακεδονίας και του Μακεδονικού Έθνους, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


«Από τρία έθνη αποτελούνταν η Γιουγκοσλαβία, τους Σέρβους, τους Κροάτες και τους Σλοβένους, τώρα υπάρχουν οι Μακεδόνες και οι Μαυροβούνιο που είναι Σέρβοι και είχαν ενωθεί με τη Σερβία.


»Οι Μαυροβούνιοι ενώθηκαν με τη Σερβία σε ένα κράτος που ονομάστηκε Σερβία, οι Μαυροβούνιοι είναι Σέρβοι.


»Το Μακεδονικό Έθνος επινοήθηκε για να δημιουργηθεί μια άλλη φανταστική δημοκρατία. Αυτό το μακεδονικό έθνος δεν αναγνωρίστηκε από το Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα, ούτε από το Βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα.


»Ο Γιόσιπ Μποζ Τίτο, δεν ενδιαφέρθηκε πολύ για αυτό, ήθελε να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες δημοκρατίες στο έδαφος του σερβικού λαού, για την εύκολη διαχείρισή, εξηγεί το Σερβικό μέλος της πρώην Γιουγκοσλαβικής προεδρίας»


Αυτά αναφέρει  ο Μπόρισλαβ  Γιόβιτς, σε συνέντευξή του στη σερβική «Espresso».

«Αυτά είναι ιστορικά γεγονότα. Δεν μπορώ να  κατηγορήσω κανέναν, μόλις δήλωσα ότι στο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σερβίας  στη Δρέσδη το 1928, αποφασίστηκε να υποχρεωθούν οι κομμουνιστές να χωρίσουν τη Γιουγκοσλαβία σε μικρότερα κράτη σε εθνική βάση.


»Στη συνέχεια εκτιμήθηκε ότι η Γιουγκοσλαβία είναι ένα τεχνητό δημιούργημα στο οποίο ο σερβικός λαός, ως πλειοψηφία, εκμεταλλεύεται τα άλλα μικρότερα  έθνη και ότι οι κομμουνιστές δεν μπορούν να το δεχθούν.


Έτσι έλαβαν καθήκοντα: 


Πρώτον, να εργασθούν για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και δεύτερον να εργασθούν για να αποτρέψουν το σερβικό λαό από την εκμετάλλευση των άλλων μικρότερων εθνών.


Αυτά ήταν τα δύο κύρια καθήκοντα.


Παράλληλα, υπάρχουν μερικά ακόμη σημεία, ένα από αυτά είναι ότι οι κομμουνιστές θα πρέπει να δεσμευθούν στον αλβανικό λαό ότι θα ενταχθεί στην Αλβανία και στον ουγγρικό λαό στην Ουγγαρία», λέει ο Γιόβιτς.


Πρόσθεσε ότι το πρώτο πράγμα που έγινε μετά την κατάκτηση της εξουσίας από το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν η ομοσπονδοποίηση  της χώρας και η εφεύρεση ορισμένων νέων εθνών για τον κατακερματισμό της.


denesen.mk, sitel.com.mk, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr