Ο Αμερικανός πρόεδρος λέει ότι ήρθε η ώρα οι Κούρδοι Συρίας να αναλάβουν τις πετρελαιοπηγές



Οκτώβριος 24, 2019. 20:25

Rojava.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε το Twitter ότι εκτιμά ό, τι έκαναν οι Κούρδοι για την καταπολέμηση του ISIS και ότι έχει έρθει η ώρα οι Κούρδοι να πάνε στις πετρελαιοπηγές της Ροτζάβα.



Είπε, ακόμη, ότι μιλώντας με τον στρατηγό των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, Μαζλούμ Αμπντί ότι ποτέ δεν θα αφήσει να πάρει τις πετρελαιοπηγές το ‘Ισλαμικό κράτος’.


 Στο πρώτο μήνυμα ο Τραμπ σημειώνει:


Οι πετρελαιοπηγές συζητήθηκαν στην χθεσινή ομιλία μου για Τουρκία/Κούρδους, είχαν καταληφθεί από το ISIS έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες τις πήρε με τη βοήθεια των Κούρδων. Ποτέ δεν θα αφήσουμε ένα ανασυνταχθέντα ISIS να τις έχει!


Ενώ στο δεύτερο:


«Μου άρεσε πραγματικά η συνομιλία μου με τον Στρατηγό Μαζλούμ Αμπντι. Εκτιμά τα όσα κάναμε και εκτιμώ τι έχουν κάνει οι Κούρδοι. Ίσως ήρθε η ώρα για τους Κούρδους να αρχίσουν να κατευθύνονται στις πετρελαιοπηγές!»


Το κουρδικό Rudaw (στην τουρκική) αναφέρει ακόμη ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο,  να επιταχύνει τις διαδικασίες χορήγησης βίζας  για τον Μαζλούμ Κομπάνι.


«Ο στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι, που ήταν ο υπεύθυνος για τις καθημερινές επιχειρήσεις εναντίον  του ISIS να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτούμε να επιταχύνετε τις διαδικασίες χορήγησης βίζας και να προβείτε σε τυχόν εφαρμοστέες εξαιρέσεις», αιτήθηκαν.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr