Ρωσικά S-400 και Pantsir-S μεταφέρθηκαν στη Σερβία για ασκήσεις



Οκτώβριος 24, 2019. 19:33


Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 [ЗРК С-400 ] και Pantsir-S [Панцирь-С] μεταφέρθηκαν από τη Ρωσία στη Σερβία για τις κοινές ασκήσεις  «Σλαβική Ασπίδα – 2019».


Πρώτη φορά, όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα, τα συστήματα αυτά μεταφέρονται εκτός της χώρας για ασκήσεις.


Σύμφωνα με το σχεδιασμό της άσκησης, οι ρωσικές και οι σερβικές μονάδες εναέριας άμυνας θα ανιχνεύσουν, θα επικεντρωθούν και θα καταστρέψουν τους εναέριους στόχους του υποτιθέμενου εχθρού.


Το πρώτο στάδιο των ασκήσεων είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην περιοχή Αστραχάν.


«Οι ρωσικές μονάδες εναέριας άμυνας με τα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-400 και τα συστήματα αντιπυραυλικών και πυροβόλων όπλων Pantsir-S μεταφέρθηκαν με τα ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη στο έδαφος της Σερβίας για να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο των κοινών ασκήσεων αεροπορικής άμυνας Ρωσίας- Σερβίας «Σλαβική Ασπίδα- 2019» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα θα εγκατασταθούν στην αεροπορική βάση Μπαταΐνιτσα και θα συμπεριληφθούν στην κοινή ομάδα αεροπορικής άμυνας Ρωσίας- Σερβίας.


Το υπουργείο Άμυνας, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα, για πρώτη φορά διεξάγονται ασκήσεις αεροπορικής άμυνας ως «Σλαβική Ασπίδα 2019».


 Αυτές αποτελούνται από δύο στάδια, το πρώτο πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αστραχάν της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο. Οι ασκήσεις στη Σερβία ξεκίνησαν στις 23 Οκτωβρίου και θα λήξουν στις 29 του μήνα.


russian.rt.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr