Η Τουρκία υπέγραψε Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης



Νοέμβριος 28, 2019. 19:47

Ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν  δήλωσε ότι η Τουρκία και η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Λιβύης έχουν υπογράψει συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία.



«Η συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία που υπογράφηκε σήμερα με την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας στη Λιβύη, είναι μια εκτεταμένη εκδοχή της προηγούμενης κύριας συμφωνίας μας για στρατιωτική συνεργασία.


Η συμφωνία προβλέπει την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη διάρθρωση του νομικού πλαισίου, καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο στρατευμάτων μας.


Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση ασφάλειας για το λαό της Λιβύης», γράφει στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.


Την προηγούμενη ημέρα στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχθηκε τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας, Φάιζ Σαράι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr