Ο αιγυπτιακός στρατός σκότωσε 13 τρομοκράτες στο Σινά



Μάιος 15, 2020. 22:16
Δεκατρείς τρομοκράτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Σινά σε επιχείρηση ασφαλείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων την Παρασκευή.


Επτά ισλαμιστές τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και έξι αργότερα σκοτώθηκαν αφού προσπάθησαν να φύγουν, αλλά εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο τους χρησιμοποιώντας κάμερες.


Η επιδρομή, που πραγματοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις, πραγματοποιήθηκε μετά από αναφορές πληροφοριών που έδειχαν ότι οι τρομοκράτες κρύβονταν σε φυτεία στο βόρειο Σινά.


Οι ένοπλες δυνάμεις κατάσχεσαν ένα όχημα, μια μοτοσικλέτα, 10 εκρηκτικές συσκευές, τέσσερις εκρηκτικές ζώνες, διάφορα τουφέκια και πυρομαχικά, καθώς και διάφορα κινητά τηλέφωνα και φορητό ραδιοτηλέφωνο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.


Οι δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν εδώ και χρόνια μια εξτρεμιστική εξέγερση στη χερσόνησο του Σινά - στα βορειοανατολικά της Αιγύπτου - που ηγείται ένα τοπικό παράρτημα του «Ισλαμικού Κράτους».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr