Βούλγαρος ΥΠΑΜ-Καρακατσάνοφ: Υποστηρίζουμε την επανεκλογή του Ζόραν Ζάεφ



Μάιος 15, 2020. 19:22

Σκόπια.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Star της Βουλγαρίας, ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ εξήρε το έργο του πρώην πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας και νυν επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, όσον αφορά τις εποικοδομητικές σχέσεις με τη Βουλγαρία και την κατανόηση που δείχνει στα βουλγαρικά αιτήματα.



Μάλιστα,  δήλωσε ανοιχτά ότι εάν το VMRO-DPMNE στις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές κερδίσει, η Βουλγαρία δεν θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία.


«Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις και σε καμιά δεκαριά ή εικοσαριά χρόνια θα μιλήσουμε για το πώς θα  προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ‘Μακεδόνων’ στην ‘Αλβανική Επαρχία – Μακεδονία’ [στο πρωτότυπο: Македонците во Албанската провинција-Македонија]», είπε χαρακτηριστικά ο Καρακατσάνοφ.


Οι δηλώσεις του έρχονται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Βούλγαρου προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στανίσεφ στη βουλγαρική ραδιοφωνία, που είπε «Η Βουλγαρία ενδιαφέρεται σε εθνικό επίπεδο για τη νίκη του Ζόραν Ζάεφ και των Σοσιαλδημοκρατών στη Βόρεια Μακεδονία».






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr