Ζόραν Ζάεφ: Οι Βούλγαροι πολιτικοί όσα λένε είναι για εσωτερική κατανάλωση…



Μάιος 4, 2020. 22:17

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε ότι η επανεμφάνιση της βουλγαρικής δήλωσης του περασμένου Οκτωβρίου για τη μακεδονική γλώσσα, γίνεται  μόνο για  εσωτερική κατανάλωση από τους Βούλγαρους πολιτικούς, αφού, ήδη, η Σόφια έχει υποστηρίξει τα Σκόπια απρόσκοπτα στην ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα των Σκοπίων ‘Νεζαβίσεν».



«Οι πολιτικοί έχουν συνηθίσει να λειτουργούν μέσω του εθνικισμού και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, η μακεδονική γλώσσα δεν αμφισβητείται πουθενά και από κανέναν, αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και το ζήτημα αυτό ξανανοίγει λόγω του πολιτικού λαϊκισμού καθώς οι πολίτες γνωρίζουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, άλλωστε τα σχετικά κείμενα έχουν δημοσιευθεί», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.


«Είμαστε φίλοι και συνεργάτες με τη Βουλγαρία», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. «Πρόκειται για μια χώρα που μας υποστηρίζει και είναι πρώτη που μας βοήθησε και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι το γλωσσικό ζήτημα είναι μια πρόκληση».


«Αναγνωριζόμαστε ως Μακεδόνες με την μακεδονική γλώσσα σε όλον τον κόσμο», τόνισε ο Ζάεφ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr