La Repubblica: Δεν χτυπήθηκε η ιταλική βάση στη Μισράτα από τους βομβαρδισμούς του Χαφτάρ



Μάιος 7, 2020. 17:23

«Η ιταλική εφημερίδα ‘La Repubblica’ επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε ζημία στην ιταλική βάση από τις αεροπορικές επιδρομές στο αεροδρόμιο της Μισράτα, που προξένησαν εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών και σε αρκετές δεξαμενές καυσίμων», γράφει το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jamahiriya.



 Το λιβυκό δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι εκρήξεις έγιναν στην είσοδο του αεροδρομίου της Μισράτα, ενώ σχετικά κοντά βρίσκεται η βάση της ιταλικής αποστολής, το ιταλικό νοσοκομείο και άλλες δομές καθώς και μια ομάδα περίπου 100 Ιταλών στρατιωτών που είναι υπεύθυνοι για την προστασία του χώρου.


 Μάλιστα, όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα, «χθες το βράδυ τα αεροπλάνα του Χαφτάρ βομβάρδισαν πάλι το αεροδρόμιο Μισράτα, της πόλης που τάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Ήταν η βαρύτερη επίθεση από την αρχή της σύγκρουσης».


Το ιταλικό δημοσίευμα σημειώνει χαρακτηριστικά:



Explosions in western Libyan city Misrata continue.

Visualizza altri Tweet di Libya Review



«Έγιναν δεκάδες επιδρομές σε ταχεία διαδικασία και δεν είναι γνωστό εάν έγιναν από αεροσκάφη ή μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, χτυπώντας και καταστρέφοντας αποθήκες όπλων και καυσίμων. Ακολούθησε μια αλυσιδωτή δράση: οι εκρήξεις πυρομαχικών πυροδότησαν δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες παρέσυραν στην πύρινη λαίλαπα και άλλες δεξαμενές. Ένα κολοσσιαίο σύννεφο καπνού μεγαλύτερου των πέντε χιλιομέτρων, υψώθηκε στο ηλιοβασίλεμα και οι φλόγες και εκρήξεις φώτιζαν επί πολύ ώρα  την περιοχή».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr