Σκόπια: Συνθήματα για Αλβανό πρωθυπουργό σε ιστορικά μνημεία



Ιούνιος 14, 2020. 16:29

Οι Αλβανοί των Σκοπίων, ενστερνιζόμενοι την πρόταση του επικεφαλής του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI,  ότι είναι ‘ώρα για Αλβανό πρωθυπουργό στη Βόρεια Μακεδονία’, ανέλαβαν να προωθήσουν το μήνυμα αυτό σε ιστορικό μνημείο της πρωτεύουσας.



Έτσι, στο Κάστρο των Δαρδάνων στα Σκόπια, εμφανίστηκε η φωτεινή επιγραφή «ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;».

 Όπως σημειώνει το δημοσίευμα οι δήμοι Τσαΐρ, Κουμάνοβο, Τέτοβο, Ζαγιάζι, Σλούπτσανη Ντίμπρα, Σαράϊ και Στρούγκα εντάχθηκαν στο σύνθημα «ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;» για τον πρώτο Αλβανό πρωθυπουργό στη χώρα.


Ενώ χθες το βράδυ στην πλατεία Σκεντέρμπεη στα Σκόπια, τοποθετήθηκε το σύνθημα που έλεγε: «Οι γιοι των Αετών έχουν μιλήσει: με Αλβανό πρωθυπουργό στη Δαρδανία».


Οι αντιδράσεις αυτές των Αλβανών προκλήθηκαν, ως λέγεται, μετά τη άμεση απόρριψη του επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος – SDSM, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος αντέδρασε και απέρριψε σθεναρά την πιθανότητα ενός Αλβανού πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr