«Αρβανίτες οι θεμελιωτές της σύγχρονης Ελλάδας»Ιούνιος 29, 2020. 22:44

«Αρβανίτες οι θεμελιωτές της σύγχρονης Ελλάδας» είναι ο τίτλος του Αλβανοτσάμη συγγραφέα Άρμπεν Λάλα.Ο Αλβανοτσάμης συγγραφέας έχει κοινοποιήσει το νέο του βιβλίο που αναφέρεται όπως και προηγούμενά του στους Αρβανίτες στην Ελλάδα, τους οποίους παρουσιάζει με αλβανικά ονόματα και υποστηρίζει ότι  έχουν καταγωγή “Shqiptare”, ότι είναι δηλαδή ‘Σκιπτάροι’ η ‘Σκιπταρέοι’.


Μάλιστα, σε εκδήλωση των Αλβανοτσάμηδων στην πλατεία των Τιράνων την περασμένη Κυριακή, παρουσιάστηκαν πορτραίτα ηρώων της ελληνικής επανάστασης του ’21 με αλβανικά ονόματα και αναφέρθηκε ότι «η ελληνική επανάσταση ήταν αλβανική επανάσταση»! 
Μάλιστα, ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν σχετική αναφορά από το ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι Αντένα  για την εκδήλωση αυτή στα Τίρανα.

Βέβαια, όλα αυτά εμπίπτουν σε μια αδιέξοδη προπαγάνδα των Αλβανών εθνικιστών, των «Shqiptar-έων» που μη έχοντας κάποια επανάσταση δική τους εναντίον των Οθωμανών, προσπαθούν να σφετεριστούν αυτήν των γειτόνων τους. Ένα σύνηθες φαινόμενο των Βαλκάνιων.

--