France 24: Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κουρδικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ



Από το δημοσίευμα του France 24

Ιούνιος 15, 2020. 14:37


Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν κουρδικούς μαχητικούς στόχους σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ την Κυριακή το βράδυ, ως απάντηση στην αύξηση των μαχητικών επιθέσεων εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας,  σύμφωνα με την France 24.



«Η επιχείρηση ‘Νύχια Αετού’ έχει ξεκινήσει. Τα αεροπλάνα μας ρίχνουν τις σπηλιές στα κεφάλια των τρομοκρατών», ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.


Η Τουρκία βομβαρδίζει τακτικά μαχητικούς στόχους του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), τόσο στα κουρδικά νοτιοανατολικά της Τουρκίας όσο και στο βόρειο Ιράκ, όπου εδρεύει η ομάδα.


Πηγή ασφαλείας είπε στο Reuters ότι τα πολεμικά αεροπλάνα απογειώθηκαν από διάφορες αεροπορικές βάσεις στην Τουρκία, ιδίως στις νοτιοανατολικές πόλεις Ντιγιαρμπακίρ και Μαλάτια.


Το υπουργείο Άμυνας στη συνέχεια είπε ότι η αεροπορική επιχείρηση στόχευε το PKK στην περιοχή του προπύργιου του στο Καντίλ, κοντά στα σύνορα του Ιράν, καθώς και στις περιοχές Σιντζάρ, Ζαπ, Αβάσιν-Μπάσιαν και Χακούρκ.


«Το PKK και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία απειλούν την ασφάλεια του λαού και των συνόρων μας με επιθέσεις που αυξάνονται καθημερινά στις περιοχές των φυλάκων και των βάσεων μας», ανέφερε.


Το PKK, που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική ομάδα από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεσηκώθηκε εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, με επίκεντρο τη νοτιοανατολική Τουρκία.


Ενώ τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συχνά στοχεύουν στόχους του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία έχει προειδοποιήσει, επίσης, για πιθανή επίγεια επίθεση με στόχο τις βάσεις του ΡΚΚ στα βουνά του Καντίλ. 

«Περιγραφή των τουρκικών επιθέσεων από το HPG»




Με τον παραπάνω τίτλο το κουρδικό δημοσίευμα του AnfNews, αναφέρεται τις επιθέσεις αυτές που έγιναν στις περιοχές Sida και Şehit Rüstem στην περιοχή Ζαπ, την περιοχή Werxelê της Αβασίν, την περιοχή Sininê στο Χαρκούκ και τις περιοχές Şehidan και Zergelê στο Kandil. Σημειώνει, μάλιστα, ότι σε αυτές δεν προκλήθηκε απώλεια ζωής.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr