Η Συρία παραχωρεί νέες εκτάσεις στη ρωσική βάση Χμέιμιμ

Αύγουστος 21, 2020. 21:59

Η Συρία συμφώνησε στην παραχώρηση επιπλέον χερσαίας και υδάτινης έκτασης για την επέκταση της αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ.


Το πρωτόκολλο της συμφωνίας για την επέκταση της ρωσικής αεροπορικής μονάδας στη Συρία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην επίσημη πύλη νομικών πληροφοριών της κυβέρνησης, όπως αναφέρει η Interfax .

Το έγγραφο αναφέρει ότι η Συρία συμφώνησε να μεταβιβάσει στη Ρωσική Ομοσπονδία ένα οικόπεδο και  υδάτινη περιοχή στην επαρχία Λατάκια για τη δημιουργία και τοποθέτηση ιατρικού κέντρου υγείας και αποκατάστασης, για τη ρωσική αεροπορική ομάδα.

Η Συρία μεταβίβασε στη Ρωσία ένα οικόπεδο έκτασης  8 εκταρίων με κτίρια που βρίσκονται σε αυτήν και μια  υδάτινη περιοχή για προσωρινή δωρεάν χρήση για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας.

Το  σχετικό πρωτόκολλο υπεγράφη στις 21 Ιουλίου στη Δαμασκό και στις 30 Ιουλίου στη Μόσχα.

Τον Μάιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέθεσε να διαπραγματευτεί με τη Συρία σχετικά με τη μεταφορά πρόσθετων ακινήτων και υδάτινων περιοχών στον στρατό στο πλαίσιο συμφωνίας για την επέκταση της ρωσικής αεροπορικής μονάδας.

Η Ρωσία διαθέτει  στη Συρία την αεροπορική βάση Χμέιμιμ και ναυτική βάση στο λιμάνι του Ταρτούς.

Η αεροπορική άμυνα των ρωσικών βάσεων σε Χμέιμιμ και Ταρτούς περιλαμβάνει συγκροτήματα Pantsir-S και Tor-M2 μικρής εμβέλειας, καθώς και από το μακρινών στόχων  S-400 Triumph.

Η συμφωνία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συρίας για την δημιουργία του ρωσικής στρατιωτικής βάσης υπεγράφη στη Δαμασκό στις 26 Αυγούστου 2015.

 Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ρωσία, κατόπιν αιτήματος της Συρίας, δημιουργεί αεροπορική βάση στην επικράτειά της. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr