Εννέα Αλβανοί καταζητούμενοι εκδόθηκαν στην Ιταλία

Αύγουστος 12, 2020. 18:49

 

Η συνεργασία μεταξύ της Υπηρεσίας Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας- Criminalpol και της Αλβανικής Αστυνομίας συνεχίζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα.


Υπάρχουν 9 καταζητούμενοι , που εντοπίστηκαν στην Αλβανία, οι οποίοι εκδόθηκαν σήμερα στην Ιταλία από την Υπηρεσία Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (SCIP) της Κεντρικής Διεύθυνσης της Εγκληματικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Νομάρχη  Βιτόριο Ρίτζι.

Είναι όλοι πολίτες αλβανικής ιθαγένειας, ηλικίας μεταξύ 27 και 72 ετών, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην πατρίδα τους σε μια προσπάθεια να διαφύγουν από τα διεθνή μέτρα σύλληψης που κοινοποιήθηκαν από τους εθνικούς εισαγγελείς  του Μπάρι,  του Μπέργκαμο,  του Τσιέτι, της Φλωρεντίας, του  Λ. «Ακουίλα, του Μιλάνο, της Νάπολης.

Οι εκδοθέντες έχουν ποινικά μητρώα που κυμαίνονται από επικίνδυνη κλοπή έως αποδοχή κλεμμένων αγαθών, από ληστεία έως παραβίαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς και κοινωνικά εγκλήματα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η σημερινή επιχείρηση, η οποία αντιπροσωπεύει το τελικό αποτέλεσμα μιας επικερδούς ανταλλαγής πληροφοριών-έρευνας και συνεργασίας των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων που διεξήχθησαν στην περιοχή της Αλβανίας, επί αρκετούς μήνες, υπογραμμίζει και πάλι την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μεταξύ της αστυνομίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και η Υπηρεσία Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Κεντρικής Διεύθυνσης της Εγκληματικής Αστυνομίας, μέσω του Γραφείου του Εμπειρογνώμονα για την Ασφάλεια που λειτουργεί στα Τίρανα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr