Μέρκελ και Στόλτενμπεργκ ανησυχούν για τις εντάσεις Αθήνας- Άγκυρας


Αύγουστος 27, 2020. 18:03

 

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί έντονα για τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τις δραστηριότητες γεώτρησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. 


Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ εξέφρασε, επίσης,  την ανησυχία της για την κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μας ανησυχούν πολύ. «Σήμερα θα μιλήσουμε για το σωστό δρόμο και τις ευκαιρίες που έχουμε για να επιλύσουμε τη διαμάχη», είπε.

Η κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας σχετικά με την υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι το κύριο θέμα μιας άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο.

Η σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ανέφεραν οι Μέρκελ και Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντησή τους.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου την αποστολή του σεισμικού σκάφους του Oruch Reis σε μια περιοχή πλούσια σε αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, για τα οποία η Ελλάδα έχει αξιώσεις, σημειώνει η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία στην ιστοσελίδα της.

Bnr.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr