Λιβύη: Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί την απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών

 


Φωτό: Διαδηλώσεις στην Τρίπολη- LibyaAlhadathLive

Αύγουστος 27, 2020. 09:03

Τρίπολη.

 Ο Υπουργός Εσωτερικών της παράνομης κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας,  Φατί Μπασάγκα, έδωσε εντολή για τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, με το πρόσχημα της αστυνόμευσης, γράφει η αιγυπτιακή Egypt Today.


Το κανάλι «Λιβύη Αλ-Χαντάθ»/ «Libya Alhadath TV», ανέφερε ότι ένοπλες ομάδες πιστές στην παράνομη κυβέρνηση του Φαγιέζ  αλ Σάρατζ ανέλαβαν τον έλεγχο της Πλατείας Μαρτύρων, στην πρωτεύουσα της Τρίπολης, αφού  έδιωξαν με βία τους διαδηλωτές. 

Το κανάλι «Sky News Arabia» επικαλούμενο πηγές της Λιβύης, ανέφερε ότι τουλάχιστον 6 διαδηλωτές τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα  πυροβολισμών από την κυβερνητική πολιτοφυλακή του Φαγιέζ αλ Σάρατζ  εναντίον των διαδηλωτών στην κεντρική «Πλατεία των Μαρτύρων» στην Τρίπολη.


Από την άλλη πλευρά, η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε την απελευθέρωση τουλάχιστον 6 διαδηλωτών που απήχθησαν όταν ένοπλοι πυροβόλησαν στο ψαχνό για να διαλύσουν τη διαδήλωση στην πρωτεύουσα, κατά την οποία οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Τρίπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της δυτικής Λιβύης για να καταγγείλουν τις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες, τη διαφθορά και την παρέμβαση της Τουρκίας στη χώρα.

Η  Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι ένοπλοι άνδρες με στρατιωτική στολή άνοιξαν πυρ στους διαδηλωτές χωρίς προειδοποίηση, χρησιμοποιώντας τουφέκια Καλάσνικοφ και αυτόματα όπλα τοποθετημένα σε φορτηγά.

Η οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο ανέφερε ότι, εκτός από τους απαχθέντες, αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της πολιτοφυλακής  Ναβάσι, η οποία συμμάχησε με την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη.

Egypt Today. Com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr