Το Ισραήλ θα δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις με το Κοσσυφοπέδιο


Σεπτέμβριος 4, 2020. 20:40

Το Ισραήλ αποφάσισε να δημιουργήσει διπλωματικές σχέσεις με το Κοσσυφοπέδιο, ανέφερε το Γραφείου Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.


«Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι, σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εξωτερικών, του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και άλλων οργάνων, το Ισραήλ και το Κοσσυφοπέδιο θα δημιουργήσουν διπλωματικές σχέσεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

Όπως, εξάλλου, ανακοινώθηκε πρόσφατα,  η Σερβία θα μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Αυτό θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο του 2021, πρόσθεσε το γραφείο Τύπου, αναφέρει η ρωσική ‘Взгляд’ επικαλούμενη το RIA Novosti

Την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την εξομάλυνση των οικονομικών σχέσεων μετά από συνομιλίες στην Ουάσινγκτον.

 

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Η συμφωνία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο

 


Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η συμφωνία που υπεγράφη στην Ουάσινγκτον δεν αναγνωρίζει το μη αναγνωρισμένο Κοσσυφοπέδιο ως αντικείμενο του διεθνούς δικαίου.

«Είμαι ειλικρινά ικανοποιημένος με αυτό που έχουμε επιτύχει. Υπογράψαμε διμερή συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σημαντικό, γιατί δεν πρόκειται για τριμερή συμφωνία. Έτσι, η συμφωνία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο ως αντικείμενο του διεθνούς δικαίου. Αυτή είναι μια καλή συμφωνία για τη Σερβία», αναφέρει το TASS .

Είπε ότι ήταν «βαθιά ευγνώμων» στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την ομάδα του για τις προσπάθειες διαμεσολάβησης κατά την προετοιμασία αυτής της συμφωνίας.

Взгляд  (vzglyad)

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr