«Δεν είναι δυνατή συμφωνία με την Ελλάδα» είπε το ΝΑΤΟ (τούρκικο δημοσίευμα)

 


Σεπτέμβριος 4, 2020. 21:23

Υπήρξε εξέλιξη την τελευταία στιγμή σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία σε τεχνικές συνομιλίες. Το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για την επίλυση τέτοιων διαφορών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.


Ο γ.γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μίλησε για την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στιγμιότυπα από τα σχόλια του Στόλτενμπεργκ:

«Καμία συμφωνία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί σε τεχνικές συνομιλίες για την Ανατολική Μεσόγειο. Οι τεχνικές συνομιλίες πρέπει να γίνουν  χωριστά από τις πολιτικές διαπραγματεύσεις.

Και οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για την επίλυση τέτοιων συγκρούσεων. Αυτό που προσπαθεί να κάνει το ΝΑΤΟ εδώ, είναι να μειώσει την ένταση. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμε τους μηχανισμούς. Πολλά από τα πλοία μας βρίσκονται προς το παρόν στη Μεσόγειο. Συζητάμε πως μπορεί να μειωθεί η ένταση. Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση», γράφει η τουρκική εφημερίδα  Orta Doğu (Μέση Ανατολή)

 

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν είναι υπέρ του ‘διαλόγου’

 


Ο ίδιος ιστότοπος αναφέρεται και στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα είπε ψέματα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ ότι είναι έτοιμη για διάλογο», όπως είπε ο Τσαβούσογλου.

Είπε συγκεκριμένα:

«Η Ελλάδα αρνήθηκε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. Η ίδια η Ελλάδα λέει ψέματα. Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου.  Εμείς είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου στην Τουρκία».

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν αποδέχθηκε την πρόταση για άνευ όρων συνάντηση σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωρίζουν επίσης ότι η Ελλάδα κάνει λάθος, η Γαλλία ωθεί την Ελλάδα. Ο Macron μπερδεύτηκε, για το τι, να κάνει».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr