Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα έχει πέντε Αλβανούς υφυπουργούς και πέντε γραμματείς του κράτους


Τα κεντρικά γραφείο του αλβανικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση- DUI, στο Τέτοβο

Σεπτέμβριος 13, 2020. 13:25

Σκόπια.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Πολιτικού Συστήματος, Αρτάν Γκρούμπι, που προέρχεται από αλβανικό κόμμα DUI, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των νέων υπουργών και υφυπουργών.


Εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο ή μεθαύριο θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των υπουργών και των υφυπουργών.

Το DUI, όπως είπε, θα έχει αναπληρωτές υπουργούς στα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δικαιοσύνης, Υγείας, δηλαδή, συνολικά πέντε.

- Θα υπάρχουν  και πέντε Αλβανοί γραμματείς του κράτους (γενικοί γραμματείς). Ο Υπουργός Εξωτερικών στο υπουργείο που ηγείται βρίσκεται ήδη στη διαδικασία έναρξης εργασίας. Ο Υφυπουργός στο Υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη διοριστεί από τον Υπουργό Πολιτισμού και πιστεύω ότι οι άλλοι τρεις θα διοριστούν την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Γκρούμπι.

Όπως είπε υπήρξε συμφωνία με τον εταίρο του συνασπισμού SDSM σχετικά με το διαχωρισμό των θέσεων των υφυπουργών, και των γραμματέων του κράτους καθώς και τη βασική κατανομή ορισμένες από τις διευθυντικές θέσεις των υπουργείων.

Lider

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr