Κωνσταντινούπολη: Διαμαρτυρία Τούρκων κατά της Αρμενίας στην πλατεία Ταξίμ


Σεπτέμβριος 27, 2020. 20:51

Ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σήμερα το πρωί, μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.


Οι διαμαρτυρόμενοι που κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν φώναζαν συνθήματα κατά των Αρμενίων, όταν τα τουρκικά μέσα ανακοίνωσαν ότι οι αρμενικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων του Αζερμπαϊτζάν.

Το τουρκικό πρακτορείο Ihlas αναφέρει ότι τις δηλώσεις της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν ότι η Αρμενία επιτέθηκε σε περιοχή όπου βρίσκονταν άμαχοι και πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν.

«Ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταξίμ για να διαμαρτυρηθούν για την Αρμενία και υποστήριξαν το Αζερμπαϊτζάν φωνάζοντας συνθήματα με τουρκικές και αζερμπαϊτζάνικές σημαίες στα χέρια τους. Μετά την παρέμβαση των ομάδων του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος της Περιφερειακής Αστυνομίας Beyoğlu, η ομάδα διαλύθηκε σιωπηλά», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr