Κατασκοπεία: Η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών


Σεπτέμβριος 24, 2020.18:59

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έστειλε νότα στη ρωσική πρεσβεία στη Σόφια για δύο Ρώσους διπλωμάτες που τους χαρακτήρισε «Persona non grata» και έδωσε διορία 72 ωρών να εγκαταλείψουν τη Βουλγαρία.


Σύμφωνα με  χθεσινά βουλγαρικά δημοσιεύματα οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες ασκούσαν από το 2016, δραστηριότητες συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους σχεδιασμούς της βουλγαρικού στρατού για τον εκσυγχρονισμό του και την τεχνική  καταλληλόλητα του τεχνικού εξοπλισμού του.

«Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών, ήταν να τις μεταφέρουν τις πληροφορίες που αποτελούν κρατικό απόρρητο μυστικό στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες του στρατού της Ρωσίας».

Δημοσίευμα, εξάλλου, της ρωσικής Vedomosti, την οποία επικαλείται το βουλγαρικό πρακτορείο Fokus,  αναφέρει σήμερα ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, θα προβεί σε αντίποινα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών που κατηγορούνται από τη Βουλγαρία για κατασκοπεία.

«Βλέπουμε την απέλαση ως μια σκόπιμη προσπάθεια βλάβης της εποικοδομητικής ρωσο-βουλγαρικής συνεργασίας» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο στον ιστότοπο του.

 

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr