Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την κατάληψη εννέα χωριών στο Καραμπάχ

 


Οκτώβριος 4, 2020. 20:24

 

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει καταλάβει εννέα ακόμη χωριά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ,  όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στη σελίδα του στο Twitter .


«Σήμερα, τα χωριά Καρχουλού,  Σουκουρμπεϊλί, , Σερεκέν, , Ντάσκεσαν, Χοροβλού, Μαχμουντλού,Γιαφαραμπάντ, Γιουχάρι Μαραλιάν  και Ντεσάλ της περιοχής  Γεμπραίλ έχουν απελευθερωθεί από την κατοχή», έγραψε ο αρχηγός του κράτους.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια «αντεπιθετική επιχείρηση» ως απάντηση στις ενέργειες των Αρμενίων Ένοπλων Δυνάμεων, οι οποίες «πυροβόλησαν τους οικισμούς στη γραμμή επαφής στο Καραμπάχ».

Στη μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναφέρθηκε ότι οι οικισμοί, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ, υπέστησαν επιθέσεις πυροβολικού από το στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

Άγνωστος είναι ο αριθμός των αμάχους και  των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους και στις δύο πλευρές, αφού τα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών έχουν ανοίξει «πόλεμο πληροφοριών».

Στρατιωτικό νόμος και επιστράτευση έχει κηρυχθεί στην Αρμενία, ενώ στο Αζερμπαϊτζάν κηρύχθηκε στρατιωτικό καθεστώς και απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις έξι το πρωί, σύμφωνα με τοπικά δημοσίευμα.

Bu gün Cəbrayıl rayonunun Karxulu, Şükürbəyli, Çərəkən, Daşkəsən, Horovlu, Mahmudlu, Cəfərabad, Yuxarı Maralyan, Decal kəndləri işğaldan azad edilmişdir. Eşq olsun Azərbaycan ordusuna! Qarabağ Azərbaycandır!

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr