Έντι Ράμα: Αηδίασα με τις δηλώσεις του Σέρβου υπουργού Άμυνας…


«Ο Ράμα σχολιάζει τη δήλωση του Βουλίν:  Βωμολόχος! Οι εγκληματίες είναι στο Βελιγράδι, οι απελευθερωτές είναι στην Πρίστινα»

Οκτώβριος 4, 2020. 19:37

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στα σχόλια του Σέρβου υπουργού Άμυνας, Αλεξάνταρ Βουλίν για τις δηλώσεις του Ράμα ότι το λιμάνι του Δυρραχίου θα γίνει «de facto» λιμάνι του Κοσσυφοπεδίου και ότι δουλεύει για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».


Υπεραμύνθηκε την απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, δηλώνοντας ότι οι στρατιώτες του  UÇK (Απελευθερωτικός Στρατός Κοσσυφοπεδίου) ήταν απελευθερωτές και ότι οι δολοφόνοι ήταν και βρίσκονται στο Βελιγράδι, ο τόπος από τον οποίο έφυγε ο στρατός με ένα μοναδικό σκοπό, να πραγματοποιήσει εθνοκάθαρση στο Κοσσυφοπέδιο.

 

«Αηδίασα χθες όταν συνειδητοποίησα ότι η δήλωση αυτού του κυρίου δεν ήταν ψευδής, γιατί την πρώτη στιγμή είπα ότι είναι ψευδής, ότι δεν μπορεί ένα μέλος της κυβέρνησης μιας χώρας με την οποία προσπαθούμε να οικοδομήσουμε την καλύτερη δυνατή σχέση το 2020,  να έχει ένα τόσο άσχημο στόμα και τόσο σκοτεινό μυαλό».

Υπάρχει μόνο ένα καλό πράγμα, ότι οι Αλβανοί εξτρεμιστές στην Πρίστινα με κατηγορούν ότι εργάζομαι για μια Μεγάλη Σερβία, οι Σέρβοι εξτρεμιστές στο Βελιγράδι με κατηγορούν ότι εργάζομαι για μια Μεγάλη Αλβανία ...’

 

Σκληρή απάντηση του Έντι Ράμα

 

Όσο για τους δολοφόνους του UÇK, είμαι πολύ περήφανος που, λόγω του ό, τι βρέθηκα σε αυτή τη θέση, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να έχω φίλους, είμαι ο καλύτερος φίλος τους σε καλές μέρες και σκληρές μέρες, για μένα είναι απελευθερωτές, όχι δολοφόνοι.

Οι δολοφόνοι ήταν στο Βελιγράδι. Και εξακολουθούν να υπάρχουν δολοφόνοι στο Βελιγράδι επειδή καμία σερβική αρχή δεν μπορεί να ανατρέψει την ιστορία και δεν μπορεί να αλλάξει ένα πολύ απλό γεγονός (οι Αλβανοί) δεν επιτέθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο όπως η Σερβία, και η Πρίστινα δεν πήγε στο Βελιγράδι, συνέβη το αντίθετο.

Δεν ήταν τα άρματα μάχης του Κοσσυφοπεδίου που άρχισαν πυρ και άνοιξαν το δρόμο για έναν στρατό που διέταξε να διενεργήσει εθνοκάθαρση, να σκοτώσει και να βιάσει νεαρά κορίτσια, αλλά ήταν από το Βελιγράδι, ήταν στρατιώτες του Μιλόσεβιτς.

Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε το Δικαστήριο της Χάγης ούτε οι κεραυνοί των εισαγγελέων μπορούν να αλλάξουν».

Κατέληξε λέγοντας ότι οι απελευθερωτές βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο και οι εγκληματίες στο Βελιγράδι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr