Πρωθυπουργός Αρμενίας- Έλληνας ΥΠΕΞ: Υπογράμμισαν το απαράδεκτο της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας


Οκτώβριος 16, 2020. 21:35

Γερεβάν.

Κατά την επίσκεψη  της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον υπουργό Εξωτερικών στην Αρμενία,  ο Νίκος Δένδιας έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Νίκολ Πασινιάν.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας τόνισε ότι η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ ‘αποτελεί σημαντική υποστήριξη προς την Αρμενία και το λαό της σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

«Οι λαοί μας είναι ενωμένοι με ζεστές ιστορικές σχέσεις και κοινές αξίες. Η Αρμενία αποδίδει σημασία στη συνεχή εντατικοποίηση και ανάπτυξη δεσμών με την Ελλάδα, η έννοια της οποίας τονίζεται περαιτέρω στην τρέχουσα περίπλοκη περιφερειακή και γεωπολιτική κατάσταση. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα και τον λαό της για την υποστήριξη της Αρμενίας και του αρμενικού λαού », δήλωσε ο Πασινιάν.

Ο Πασινιάν παρουσίασε στην ελληνική αντιπροσωπεία τον πόλεμο που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Αρτσάχ από τις 27 Σεπτεμβρίου και μίλησε για την ανοιχτή εμπλοκή της Τουρκίας σε αυτήν, και τις ενέργειές της που αποσταθεροποιούν την περιοχή.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι δύο λαοί και οι χώρες συνδέονται με μια αιώνια σταθερή φιλία, και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση η Ελλάδα και ο λαός της βρίσκονται δίπλα στον Αρμενικό λαό. 

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας και ο Έλληνας ΥΠΕΞ συζήτησαν την αποσταθεροποιητική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, η οποία παρουσιάζεται σε διάφορες περιοχές. 

Τόνισαν το απαράδεκτο μιας τέτοιας πολιτικής και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις κοινές δράσεις για την αντιμετώπισή της.

Ο Πασινιάν ζήτησε να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Έλληνα ομόλογό του.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ διαβίβασε την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Αρμένιο πρωθυπουργό για επίσκεψη στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr