Η Τουρκία καλεί τις τουρκόφωνες χώρες να υποστηρίξουν το Αζερμπαϊτζάν


Οκτώβριος 16, 2020. 21:55

Η Τουρκία καλεί τις τουρκόφωνες χώρες να επιδείξουν αλληλεγγύη προς το Αζερμπαϊτζάν. Η έκκληση έγινε στις 15 Οκτωβρίου από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Διεθνές Καζακστανικό- Τουρκικό Πανεπιστήμιο ‘Αχμέτ Γιασαβί'.

«Οι Τουρκόφωνες χώρες πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη στο Αζερμπαϊτζάν. Η Άγκυρα ήταν πάντα και παραμένει στο πλευρό του Μπακού σε έναν δίκαιο αγώνα για την κατάληψη των ιστορικών εδαφών », δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή όπου βρίσκεται η Τουρκία, υπάρχει μεγάλος αριθμός συγκρούσεων, προβλημάτων και επιθετικών ενεργειών.

«Οι τελευταίες προκλήσεις της Αρμενίας εναντίον του Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν και πάλι αυτήν την κατάσταση. Η Αρμενία επιτίθεται στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν ... Δυστυχώς, ορισμένες χώρες προσπαθούν να θέσουν το Αζερμπαϊτζάν και τον κατακτητή, την Αρμενία, στην ίδια κλίμακα. 

Αυτές οι χώρες αγνοούν τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ. Επομένως, η αλληλεγγύη με το Αζερμπαϊτζάν είναι πιο σημαντική από ποτέ », δήλωσε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την Eurasia Daily- EADaily.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr