Ρώμη: Η αρμενική κοινότητα λέει ότι δεν έφυγαν μέλη της στον πόλεμο του Καραμπάχ

 


Οκτώβριος 12, 2020. 22:15

Ρώμη.


Πηγές της αρμενικής κοινότητας στην πρωτεύουσα της Ιταλίας,  επιβεβαίωσαν ότι κανείς δεν έφυγε να πάει να πολεμήσει μαζί με τους Αρμένιους που πολεμούν στο Καραμπάχ, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούν να αποκλειστούν μεμονωμένες πρωτοβουλίες».


 Οι πηγές πρόσθεσαν, στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Adnkronos, ότι «τουλάχιστον δύο μηνύματα έχουν ληφθεί από άτομα που ζητούσαν πληροφορίες για το πώς να πάνε στον Καύκασο».


Ο εκπρόσωπος της αρμενικής κοινότητας της Ρώμης δήλωσε ότι «ενώ τα νέα για τους Αρμένιους που έφυγαν από την Ελλάδα και τον Λίβανο συνεχίζουν να φθάνουν, κανείς δεν ξεκίνησε από την Ιταλία», εξηγώντας ότι «οι Αρμένιοι που εμφανίστηκαν στα βίντεο που αγωνίζονται στο Καραμπάχ δεν είναι μισθοφόροι, αλλά πολίτες που έχουν προηγουμένως εκτελέσει τη στρατιωτική τους θητεία και αγωνίζονται για την Αρμενία»: «Δεν είναι στρατιώτες, μάλλον, κάποιο είδος εφέδρων που επέλεξαν να προχωρήσουν εθελοντικά στο μέτωπο».


Και τόνισε, «δεν έχουν δοθεί οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών και την κυβέρνηση του Γερεβάν».

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ξέσπασαν ένοπλες συγκρούσεις στη γραμμή επαφής μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων στο Καραμπάχ και τις παρακείμενες περιοχές, στην πιο επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ των δύο μερών εδώ κ αι πάνω από 20 χρόνια, εν μέσω αμοιβαίων κατηγοριών για έναρξη μάχης και προσέλκυση μισθοφόρων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr