Ζόραν Ζάεφ: Η Βουλγαρία είναι φιλική χώρα, αναγνωρίζει τη «μακεδονική γλώσσα και τον μακεδονικό λαό»


Οκτώβριος 29, 2020. 19:57

Η Βουλγαρία είναι μια φιλική χώρα και έχει δηλώσει δημόσια ότι αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και τον (σλαβο)μακεδονικό λαό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

«Για να δώσουμε χώρο και υποστήριξη στους ιστορικούς να εργαστούν πάνω στην ιστορία και να οικοδομήσουμε φιλίες, η γλώσσα και η  μακεδονική ταυτότητα δεν υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις. 

»Η Βουλγαρία είναι μια φιλική χώρα και έχει δηλώσει δημόσια ότι αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και τον (σλαβο)μακεδονικό λαό. Για άλλη μια φορά, ενθαρρύνω τις επιτροπές να συνεχίσουν να εργάζονται στο πνεύμα της φιλίας, να βρουν κοινές ιστορικές περιόδους που μας συνδέουν, να τις γιορτάσουμε μαζί.

 »Και αυτό πρέπει αργά να ενωθεί και να μας φέρει πιο κοντά ως καλοί γείτονες και ως δύο φιλικές χώρες, ανακοίνωσε ο Zaev στο επίσημο προφίλ του στο Facebook.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει το «μακρύ ή σύντομο όνομα» της χώρας της οποίας είναι πρωθυπουργός και βάζει μόνο τα σύμβολα - τη σημαία της χώρας μας και της Βουλγαρίας, γράφει η «Denesen» των Σκοπίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr