Το τουρκικό τηλεχειριζόμενο επιθετικό σκάφος


Οκτώβριος 29, 2020. 21:49

Μετά την επιτυχία του Bayraktar TB 2 στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Τουρκία φαίνεται να αποπερατώνει το μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα.

Είναι ένα προϊόν της τουρκικής εταιρείας Ares Shipyard Inc. που παρήχθη από κοινού με την Meteksan Defense.

Στις 28 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε το σχέδιο του θαλάσσιου drone ULAQ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θαλάσσιο drone θα είναι εξοπλισμένο με τέσσερις πυραύλους καθοδηγούμενους για χτύπημα σε θαλάσσιους στόχους και δύο αντιαεροπορικούς πυραύλους Roketsan.

Όπως είναι  φυσικό, ο οπλισμός ενός μη επανδρωμένου σκάφους μπορεί να διαφέρει - ανάλογα με τις εργασίες που εκτελούνται.

Με βάρος περίπου 2 τόνων, το drone θα αναπτύσσει ταχύτητα έως και 65 km / h. με εμβέλεια  400 χλμ. Είναι επίσης εξοπλισμένο με οπτικοηλεκτρονικό σταθμό και σταθμό ραντάρ για την ανίχνευση και παρακολούθηση στόχων. Έχει εγκατασταθεί σύστημα νυχτερινής όρασης. Η επικοινωνία γίνεται μέσω ασφαλών καναλιών.

Το μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα μπορεί να καθοδηγηθεί από οποιονδήποτε από κάποιο πλοίο ή σταθερό σταθμό.

Το πρώτο drone αυτού του είδους θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, λένε οι προγραμματιστές, σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr