Αντιπολίτευση Σκοπίων: Θα ακυρώσουμε όποια απόφαση κατά της γλώσσας και του Γκότσε Ντέλτσεφ από τον Ζάεφ


Οκτώβριος 23, 2020. 22:55

Σκόπια.

Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στη σημερινή διαμαρτυρία, όπως είπανε, κατά της «μαφίας, για δικαιοσύνη και ελευθερία», τόνισε ότι εάν η  σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και ο Ζόραν Ζάεφ εγκαταλείψει τον Γκότσε Ντέλτσεφ  και τη γλώσσα, η μελλοντική κυβέρνηση με επικεφαλής το VMRO-DPMNE δεν θα σεβαστεί αυτήν την απόφαση και θα την ακυρώσει.

«Εάν, πραγματικά,  γίνει αποδεκτό από αυτήν την ‘πολιτική μαφία’ με επικεφαλής τον Ζόραν Ζάεφ ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ, ήταν Μακεδόνας με την περιφερειακή έννοια, επειδή γεννήθηκε στο γεωγραφικό έδαφος της Μακεδονίας και από την εθνικότητα ήταν Βούλγαρος,  καθώς και η μητρική μας μακεδονική γλώσσα είναι μια γλωσσική μορφή της βουλγαρικής, αυτό σημαίνει πλήρη αφομοίωση του μακεδονικού έθνους, πλήγμα στα θεμέλια του μακεδονικού έθνους και του σύγχρονου μακεδονικού κράτους και επιπλέον ταπείνωση.

»Και επιτρέψτε μου να πω αμέσως, ότι εάν αυτή η μαφία με επικεφαλής τον Ζάεφ λάβει μια τέτοια απόφαση, η  επόμενη κυβέρνηση του VMRO-DPMNE, η απόφαση αυτή θα ακυρωθεί αμέσως και δεν θα γίνει ποτέ ξανά σεβαστή. 

«Ας καταγραφεί αυτό, μήπως αμφισβητηθεί ότι δεν το είπαμε και ότι δεν έχουμε προειδοποιήσει», δήλωσε ο Μίτσκοσκι, σύμφωνα με το Makfax.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr