Τουρκικό μαχητικό F-16 καταρρίφθηκε από την Αρμενία με το S-300 (βίντεο)


βίντεο

Οκτώβριος 12, 2020. 19:30

Τουρκικό μαχητικό F-16 καταρρίφθηκε πάνω από την Αρμενία- δέχθηκε πύραυλο από το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-300, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.


Προφανώς, το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος προσπάθησε να χτυπήσει τις θέσεις των αρμενικών μέσων αεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με πηγές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γράφει η Avia pro,  το μαχητικό αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της Αρμενίας και ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε από το S-300 εναντίον του.

Το βίντεο που τραβήχτηκε από βίντεο οδήγησης αυτοκινήτου, δείχνει τις τελευταίες στιγμές του μαχητικού αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Η τύχη του πιλότου παραμένει άγνωστη, ωστόσο λόγω της δυνατότητας του συστήματος S-300 «Favorite», ο πιλότος δεν έχει καμία πιθανότητα να επιζήσει.

Σύμφωνα με την πηγή, το περιστατικό συνέβη πριν από αρκετές ώρες. Με τη δύση του ήλιου, το μαχητικό F-16 προσπάθησε να επιτεθεί στις θέσεις των Αρμενικών Ένοπλων Δυνάμεων, ωστόσο, ανιχνεύτηκε και καταστράφηκε επιτυχώς, όπως αποδεικνύεται από τα καρέ του βίντεο.

Δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις από το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας σχετικά με αυτό το χτύπημα, ωστόσο, προφανώς, αυτή είναι η πρώτη απώλεια από την Τουρκία μαχητικού αεροσκάφους της, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης στο Καραμπάχ.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr