Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Σημαίες του ISIS κυματίζουν στις κατεχόμενες από την Τουρκία πόλεις της Συρίας

φωτό αρχείου


Οκτώβριος 25, 2020. 22:18

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της βόρειας Συρίας που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή, όπως η πόλη Ρας αλ Άιν και Ταλ Αμπιάντ, οι οποίες ήταν εναντίον του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και οργανώθηκαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες,  οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες του ‘Ισλαμικού κράτους’- ISIS και της Αλ Κάιντα.


Οι διαδηλωτές φώναζαν για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα στον ισλαμικό αραβικό κόσμο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολούθησε τις διαμαρτυρίες, «η (μουσουλμανική) Αδελφότητα του Ερντογάν προσπαθεί να διαταράξει την εκστρατεία για μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων που έχουν κηρύξει οι Σαουδάραβες, διοργανώνοντας αντιγαλλικές εκστρατείες και προωθώντας κλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών αγαθών και προϊόντων σε αραβικές- ισλαμικές χώρες, όπως σημειώνει η  Sky News Arabia.

 Σύμφωνα με τεκμηριωμένα βίντεο και φωτογραφίες στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ρας αλ Άιν, τα πανό φέρουν σαφείς σημαίες και σύμβολα του ISIS, ενώ μαύρες σημαίες με συνθήματα της Αλ Κάιντα έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στη διαδήλωση που οργανώθηκε και προστατεύθηκε από τις τουρκικές αρχές κατοχής και τους πράκτορές τους μεταξύ των Σύρων μισθοφόρων.

Οι Παρατηρητές κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί για την απελευθέρωση αυτών των κατεχόμενων πόλεων, οι οποίες θεωρούνται περιοχές επώασης της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS, και είναι επίσης hotbeds και πλατφόρμες που απειλούν την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr