Προειδοποιήσεις για τρομοκρατική απάντηση στη στρατιωτική συμφωνία της Λιβύης


Οκτώβριος 25, 2020. 22:47

Λίβυοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι θα υπάρξουν τρομοκρατικές αντιδράσεις στη Συμφωνία της Στρατιωτικής Επιτροπής της Λιβύης, η οποία επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή, στη Γενεύη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι εμπειρογνώμονες σε ξεχωριστές δηλώσεις επεσήμαναν ότι η Συμφωνία ήταν σαν κεραυνός στις τρομοκρατικές οργανώσεις της  Λιβύης – που υποστηρίζονται από την Τουρκία και το Κατάρ. Εικάζουν ότι ενδέχεται να παρουσιαστούν τρομοκρατικές πράξεις στην πόλη της Τρίπολης, με τη στόχευση συμφερόντων των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των στρατιωτικών επιτροπών της Ανατολικής και της Δυτικής Λιβύης  5 + 5 στη Γενεύη, η οποία προβλέπει την απομάκρυνση από τη χώρα των τουρκικών δυνάμεων, την απόσυρση των μισθοφόρων και του παγώματος των συμφωνιών του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν που συνήφθησαν με τον Φαγιέζ Σάρατζ- επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, καθώς τη διάλυση και τον αφοπλισμό των πολιτοφυλακών.

Πηγές από την Τρίπολη αποκάλυψαν ότι στην πρωτεύουσα της Λιβύης υπήρξε μυστική συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής στην οποία συμμετείχαν ένοπλοι ηγέτες της πολιτοφυλακής μετά την ανακοίνωση της στρατιωτικής συμφωνίας της Λιβύης, στη Γενεύη.

Αυτόπτες μάρτυρες από την πόλη ανέφεραν ότι ένοπλες πολιτοφυλακές και τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν μετακινηθεί για να αναλάβουν θέσεις από την περασμένη Τετάρτη, κοντά σε ζωτικούς θεσμούς και υπουργεία. 

Αυτό έρχεται σε συνδυασμό με μια προειδοποίηση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία σε ανακοίνωση την Παρασκευή, προς τους πολίτες της να είναι επιφυλακτικοί για τρομοκρατικές επιθέσεις και απαγωγές. 

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία δήλωσε ότι είχε λάβει αξιόπιστες αναφορές σχετικά με πιθανές «τρομοκρατικές» επιθέσεις και απαγωγές με στόχο Αμερικανούς στην Κωνσταντινούπολη, και αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά όλες τις υπηρεσίες για τους Αμερικανούς πολίτες και τις υπηρεσίες βίζα στις αποστολές της.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr