Ρώσος εμπειρογνώμονας: Οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία αγόρασε το S-400

Ο Αλεξέι Πουσκόφ επισημαίνει ότι η Τουρκία δεν ακολουθεί την πολιτική του ΝΑΤΟ, αλλά έχει εκφράσει μια 'αυτόνομη' πολιτική στη στρατιωτική Συμμαχία


Οκτώβριος 25, 2020. 19:29

Ο Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής επιτροπής του Συμβουλίου για την Πολιτική των Πληροφοριών, σε δήλωσή αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους  η Τουρκία αγόρασε το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία.


«Οι κύριοι λόγοι για την αγορά της Τουρκίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων είναι περισσότερο πολιτικοί, παρά στρατιωτικοί», είπε ο Πουσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η αγορά, παρά την πίεση της Ουάσινγκτον και την απειλή κυρώσεων εκ μέρους των Δυτικών ( που δεν επιβλήθηκαν ποτέ), είναι μια απόδειξη της ιδιαίτερης θέσης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία εδώ και χρόνια  προσπαθεί να ακολουθήσει μια αυτόνομη εξωτερική πολιτική σε πολλά θέματα, διαφορετική από αυτήν της στρατιωτικής συμμαχίας στην οποία είναι ενταγμένη.

Οι δηλώσεις του έγιναν στα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα, στα οποία ο γερουσιαστής εξέφρασε την άποψη ότι μετά την αγορά των S-400, η στάση των επίσημων Δυτικών Συμμάχων, απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άλλαξε.

 Ο Ρώσος εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι με την αγορά των ρωσικών όπλων, ο Τούρκος ηγέτης «ενίσχυσε την αντιφατική πολιτική του , αλλά εξακολουθεί να αντέχει σε κρίσεις» στη συνεργασία του με τη Μόσχα. Και αυτό αποτελεί μια τακτική της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr