Η Αφύπνιση για την Τρομοκρατία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Έρχεται από το Παρίσι

 


(Ο τίτλος από το πρωτότυπο)

Οκτώβριος 24, 2020. 22:46

Με τη χρηματοδότηση του Κατάρ και της Τουρκίας, η τρομοκρατική οργάνωση της (Μουσουλμανικής) Αδελφότητας κατάφερε να επεκτείνει την εξάπλωσή της στην ευρωπαϊκή κοινωνία σε μια προσπάθεια διάδοσης των εξτρεμιστικών ιδεών της, η οποία απειλεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες με την εξάπλωση εξτρεμιστικών πράξεων στη γηραιά ήπειρο, γράφει η αιγυπτιακή «Dostor».

Εν μέσω των ευρωπαϊκών προειδοποιήσεων τον περασμένο Ιούνιο, το ολλανδικό κοινοβούλιο επιβεβαίωσε σε μια έκθεση ότι υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη υποστήριξη της Τουρκίας και του Κατάρ σε θρησκευτικά κέντρα και τζαμιά στις Κάτω Χώρες, εξηγώντας ότι η Ντόχα και η Άγκυρα στοχεύουν στην επίτευξη ισχυρής επιρροής στην ολλανδική κοινωνία, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα «The National», των Εμιράτων σε δημοσίευμα της, την Παρασκευή.

 

Η αυξανόμενη ανησυχία Η αυξανόμενη ανησυχία στις Κάτω Χώρες για τις δραστηριότητες της κοινότητας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και επέκτασης των επιπτώσεών της σε μεγάλα θρησκευτικά κέντρα, προήλθε από την αποκάλυψη της Κυβέρνησης ότι η οικονομική υποστήριξη  δεν περιορίζεται σε αυτά τα ιδρύματα από το Κατάρ και την Τουρκία, αφού έφτασαν σε ορισμένες περιπτώσεις δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, για την υποστήριξη του «Μπλε Τζαμιού» στο Άμστερνταμ, το «Κέντρο Πολιτιστικού Ισλάμ στο Ρότερνταμ» και το «Κέντρο του Ισλάμ».

Τον ίδιο μήνα, γερμανική έκθεση ρίχνει φως στις ύποπτες δραστηριότητες των μυστικών κυττάρων που έγραψε, «είναι Ισλαμιστές που προσπαθούν να σαμποτάρουν τη δημοκρατία και να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό», σημειώνοντας ότι αυτά τα στοιχεία ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση  της Μουσουλμανικής Αδελφότητας η οποία χρηματοδοτείται από κεφάλαια της Τουρκίας και του Κατάρ.

Η τηλεόραση της Βαυαρίας, αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της, τις δραστηριότητες και τα κινήματα της Αδελφότητας μέσω «κυττάρων που λειτουργούν για να καταστρέψουν τη δημοκρατία».

 

Η Γαλλία το κλειδί για την εξάλειψη του εξτρεμισμού;Η σφαγή του Γάλλου δασκάλου από έναν εξτρεμιστή στο Παρίσι έγινε το σημείο εκκίνησης της ευρωπαϊκής κοινότητας για τον πόλεμο ενάντια στις πολιτικές ισλαμικές ομάδες, οι οποίες χρησιμοποίησαν την ελευθερία της σκέψης στην Γηραιά Ήπειρο για να διαδώσουν τον πνευματικό εξτρεμισμό.

Το Παρίσι έλαβε αρκετές αποφάσεις για την καταπολέμηση εξτρεμιστικών ρευμάτων στη χώρα,  και όπως ανακοίνωσε θα προωθήσει την αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών ρευμάτων και θα κλείσει σχολεία και ενώσεις που υποστηρίζουν τον εξτρεμισμό.
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης είπε ότι η απειλή που αντιμετωπίζει η Γαλλική Δημοκρατία έχει ένα όνομα «πολιτικό Ισλάμ», ανακοινώνοντας τη διάλυση μιας ένωσης κοντά στη Χαμάς, το κλείσιμο ενός τζαμιού και την απέλαση εξτρεμιστών.

 

Η Ευρωπαϊκή Ανοχή και τα λάθη της

 

Ο Ταρίκ αλ Μπασμπάσι, πρώην ηγέτης της τρομοκρατικής Αδελφότητας που ειδικεύεται στις υποθέσεις των ισλαμικών κινημάτων, δήλωσε ότι η Ευρώπη άρχισε να ξυπνά από την εσκεμμένη ανοχή της, αφού η Αδελφότητα εκμεταλλεύτηκε την ατμόσφαιρα των ελευθεριών και των νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα ώστε να εξαπλωθεί και να επεκταθεί και να επιβάλει μια νέα πραγματικότητα στη γηραιά ήπειρο.

Ο αλ Μπασμπάσι πρόσθεσε, ότι:

«Η Ευρώπη διέρχεται ένα κρίσιμο στάδιο στην ιστορία της, λόγω της αδιαφορίας για την οργάνωση της Διεθνούς Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τις εξτρεμιστικές ομάδες που εκμεταλλεύονται την ελευθερία εκεί, για την επίτευξη των στόχων ελέγχου και επίθεσης στον δυτικό πολιτισμό», επισημαίνοντας ότι η γηραιά ήπειρος έκανε ένα τεράστιο λάθος ανοίγοντας τις θύρες της σε αυτές τις συμμορίες Ο εξτρεμισμός είναι μια αίσθηση στα εθνικιστικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής που συγκρούστηκαν με αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες, ειδικά με την παλιά Αδελφότητα.

Τόνισε ότι η Ευρώπη είναι αποφασιστική και απόλυτη για την εξάλειψη των ναζιστικών και φασιστικών ομάδων, σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή ήταν πολύ ανεκτική στις ιδέες του πολιτικού Ισλάμ και δεν την έβαλε στο ίδιο κουτί με τη ναζιστική και φασιστική σκέψη και πληρώνει το τίμημα για αυτό τώρα.


Συνέχισε:

«Εάν η Ευρώπη είναι σοβαρή για να σωθεί από μια απρόσμενη κατάσταση, πρέπει να βάλει απόσταση μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ αλλά και της Βρετανίας που χρησιμοποιούν ομάδες για να επιτύχουν τους αποικιακούς τους στόχους τους στη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ευρωπαϊκή συνεργασία με την Αίγυπτο και τις υπόλοιπες χώρες του αραβικού κουαρτέτου, για να αντιμετωπίσουν αυτές οι ομάδες και για να καταπολεμήσουν συλλογικά την εξτρεμιστική ιδεολογία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr