Ο τεράστιος πλούτος του γαμβρού του Ερντογάν αναστατώνει τους βουλευτές του AKP

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν με το γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ


Νοέμβριος 12, 2020. 20:39

Ο Τούρκος αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Νέα Εποχή»,  Ορχάν Ουγούρογλου, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία  έχουν θορυβηθεί και συζητούν μεταξύ τους για τον τεράστιο πλούτο που έχει συγκεντρώσει ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Ο Ουγούρογλου είπε ότι τα γραφεία του τουρκικού κοινοβουλίου γέμισαν με ψιθύρους σχετικά με την ικανότητα του Αλμπαϊράκ να συγκεντρώσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι τα χρήματα τα κατέθεσε σε τράπεζα της Σιγκαπούρης ή της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με τον Ουγούρογλου, οι φήμες δείχνουν ότι ο Αλμπαϊράκ απέκτησε αυτόν τον πλούτο μετά τη σύναψη επιχειρηματικής συμφωνίας με τον Τζάρεντ Κούσνερ, τον γαμπρό του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Μοχάμεντ αλί Γιαλτζιντάγ, γαμπρό του Τούρκου πρώην μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, επισημαίνοντας ότι οι δραστηριότητές τους αναφέρονται στο Εμπόριο και Πετρέλαιο.

 Ο βετεράνος δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι υπήρχαν επίσης φήμες ότι ο Αλμπαϊράκ μιλούσε για υποψηφιότητα στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει στον Ερντογάν να έχει τρίτη θητεία το 2023.

 Ο Αλμπαϊράκ παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών στην Τουρκία την περασμένη Κυριακή, και υπάρχουν εικασίες ότι ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται πίσω από την απομάκρυνσή του. Είχε αναλάβει το υπουργείο τον Ιούλιο του 2018, αφού υπηρέτησε ως υπουργός Ενέργειας για δυόμισι χρόνια και είναι παντρεμένος με την κόρη του Ερντογάν Έσρα.
Παρά την παραίτηση του
Αλμπαϊράκ, εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του στο κρατικό Ταμείο Πλούτου της Τουρκίας.

Το κρατικό ταμείο πλούτου όπως ανέφερε η  τουρκική εφημερίδα, Τζουμχουριέτ, ο παραιτηθείς υπουργός συνεχίζει τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου.
Αναφέρεται ότι ο Ερντογάν διόρισε τον εαυτό του επικεφαλής του κυρίαρχου ταμείου πλούτου και διόρισε τον γαμπρό του, Μπεράτ αλ Μπαιράκ (όπως γράφει το όνομά του το αραβικό δημοσίευμα) ως αναπληρωτή του, το 2018, και οι εικασίες δείχνουν την κατεύθυνση του Ερντογάν να απομονώσει τον γαμπρό του από τη θέση του στο κρατικό ταμείο πλούτου με την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ τους, καθώς ο Αλμπάιρακ δεν παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης καθηκόντων στον διάδοχό του.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr