Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Παντελί Μάικο: Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει χρησιμοποιήσει το Σταυρό ως Μαχαίρι σε Αλβανούς


Νοέμβριος 12, 2020. 21:12

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Παντελί Μάικο σχολίασε τις κατηγορίες του Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης εναντίον των κατηγορουμένων Κοσοβάρων του UCK, χαρακτηρίζοντας τα θύματα ως (Αλβανούς) Καθολικούς, με τον ισχυρισμό ότι στο Κοσσυφοπέδιο υπήρξαν εξοντώσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Ο Μάικο είπε ότι δεν υπάρχει καμιά κατηγορία ότι ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου-UCK,  καταδίωξε τους (Αλβανούς) Καθολικούς, αλλά αντίθετα αυτό έγινε από τον Σερβικό Στρατό που είχε ως στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της θρησκευτικής ποικιλομορφίας μεταξύ των Αλβανών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Καθολική Εκκλησία ήταν σύμφωνη με την εθνική υπόθεση, σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, για την οποία ο Μάικο, ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη πίστη, λέει ότι συχνά δεν χρησιμοποιούσε τον σταυρό ως σταυρό, αλλά ως μαχαίρι στην πλάτη για τους Αλβανούς.

«Θέλω να υπογραμμίσω ένα γεγονός. Κατά τη διάρκεια της πολεμικής περιόδου, ο σερβικός στρατός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην εκκαθάριση των Καθολικών Αλβανών, και το έπραξε με στόχο την εξάλειψη του τελευταίου φαινομένου της θρησκευτικής ποικιλομορφίας που είχαμε».

 Επιπλέον, μιλάτε με τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας. 

«Είμαι Ορθόδοξος από πίστη, η γυναίκα μου είναι Καθολική, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μπροστά στους Αλβανούς, συχνά δεν χρησιμοποιούσε τον σταυρό ως σταυρό, αλλά ως μαχαίρι στην πλάτη και αυτό είναι γεγονός», δήλωσε ο Μάικο στη ραδιοτηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου.

Πρόσθεσε ότι το Ειδικό Δικαστήριο είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία και όλοι αισθάνονται προσβεβλημένοι από αυτήν.

Nje Komb

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr