Τουρκία: Η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών στα πρωτοσέλιδα της Ευρώπης


Νοέμβριος 8, 2020. 21:46

Η παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ βρήκε ευρεία κάλυψη στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. 

Περίπου μια ώρα μετά τη δημοσίευση των ειδήσεων στην Τουρκία, στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ελβετία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία άρχισαν να ανακοινώνουν την παραίτηση στις εφημερίδες και στους ειδησεογραφικούς ιστότοπους, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Η παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ  παρουσιάστηκε επίσης στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Στον τίτλο των ειδήσεων ήταν χαρακτηριστική η φράση: «ο γαμπρός του Ερντογάν, ο οποίος ήταν Υπουργός Οικονομικών, παραιτήθηκε».

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt ανακοίνωσε την παραίτηση την τελευταία στιγμή, αναφέροντας τους λόγους της παραίτησής του και τα προβλήματα υγείας.


Η εφημερίδα  αναφέρεται στην οικονομία της χώρας: «Η τουρκική λιρέτα έχει υποτιμηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες. Την Παρασκευή το απόγευμα, υποχώρησε στα 8,52 έναντι του δολαρίου. Η απώλεια έχει φτάσει το 30 τοις εκατό από τις αρχές του έτους. Λόγω της κρίσης, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας απομακρύνθηκε από τη θέση του. Οι αγορές φοβούνται τον υψηλό πληθωρισμό και την απότομη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων. Η Τουρκία βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κρίσης», έγραψε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr