Οικουμενικός Πατριάρχης: Οι Σέρβοι πρέπει να είναι περήφανοι για τον Πατριάρχη Ειρηναίο

 


Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος (1930-2020)

Νοέμβριος 20, 2020. 20:37

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι ο σερβικός λαός πρέπει πάντα να είναι περήφανος για όλα όσα έκανε ο άγιος Πατριάρχης Ειρηναίος για την εκκλησία του Αγίου Σάββα και για την αγάπη που διέδωσε σε όλο το σύμπαν,  ακριβώς όπως ένας αληθινός ποιμένας.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε ότι απόψε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προσευχήθηκαν για την ψυχή του αποθανόντος επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Ακριβώς κατά τον εσπερινό, τον οποίο τελέσαμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προσευχήθηκα για την ψυχή του ευλογημένου αδελφού και συναδέλφου μου, του σοφού κληρικού και πνευματικού ηγέτη του σερβικού λαού, του Πατριάρχη Ειρηναίου. Ως Μητέρα Εκκλησία, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον σερβικό λαό και τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, και πριν από λίγα λεπτά έστειλα τα γραπτά μου συλλυπητήρια στο Σερβικό Πατριαρχείο», δήλωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι ο αείμνηστος Πατριάρχης Ειρηναίος έδειξε μεγάλη κατανόηση και αγάπη για όλους τους ανθρώπους, ακόμη και όταν εξέφρασαν άλλες και αντίθετες απόψεις για την Ορθοδοξία και τον σερβικό λαό της, ανέφεραν τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου.

Η αγιότητα του Πατριάρχη των Σέρβων, Ειρηναίος, πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 90 ετών στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Covid "Karaburma" στο Βελιγράδι μετά από μόλυνση με κορωνοϊό.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος θα ταφεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στην κρύπτη του Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, σύμφωνα με την σερβική ραδιοτηλεόραση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr