Κοινή άσκηση βρετανικών και αιγυπτιακών ναυτικών δυνάμεων


Νοέμβριος 6, 2020. 20:42

Κάιρο.

Ο ανώτατος αξιωματικός του βρετανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αντιστράτηγος Σερ Τζόν Λόριμερ, δήλωσε ότι η επίσκεψη του πλοίου “HMS Albion” στην Αλεξάνδρεια αποτελεί ένδειξη των συνεχιζόμενων ισχυρών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Αίγυπτο.

Ο Λόριμερ πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του πλοίου Albion στην Αίγυπτο υπογραμμίζει τη σταθερή δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια στη θάλασσα και τη σταθερότητα της περιοχής.


«Στην Αίγυπτο , το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό θα πραγματοποιήσει μια σειρά ασκήσεων με τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις , συμπεριλαμβανομένων ναυτικών ασκήσεων με το πλοίο ‘Albion’, ασκήσεων αεροπορικής άμυνας  και αμφίβιων επιχειρήσεων με το τμήμα των Βρετανών ναυτικών.

Στην άσκηση θα λάβει μέρος το αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο τύπου Μιστράλ "Anwar Sadat" και η συνοδευτική του ομάδα μάχης, μονάδες των Ναυτικών Ειδικών Δυνάμεων και πολλά αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων.  Από τη βρετανική πλευρά θα συμμετάσχουν, το πλοίο "HMS ALBION" και η συνοδευτική ομάδα μάχης και μονάδες των Βρετανικών Ναυτικών Ειδικών Δυνάμεων.

Η άσκηση θα συνεχισθεί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου και είναι πρώτη που γίνεται μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας.

Ο Λόριμερ τόνισε «την υπερηφάνεια του Ηνωμένου Βασιλείου για τη δυνατότητα να διεξάγει κοινές ασκήσεις με τους φίλους μας στην Αίγυπτο, και την ίδια στιγμή να συμβάλλει στην προστασία της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής».


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr