Βουλγαρία: Υπεγράφη σύμβαση για την αγορά περιπολικών σκαφών


Νοέμβριος 12, 2020. 17:07

Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας υπέγραψε σύμβαση με τη γερμανική εταιρεία  Lürssen Werft για την κατασκευή δύο νέων σκαφών περιπολίας για χρήση από το Ναυτικό. 

Σύμφωνα με αναφορές του κέντρου πληροφοριών του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας,  οι δύο ναυτικές μονάδες θα πρέπει να είναι έτοιμες μεταξύ 2025 και 2026 και το κόστος τους είναι μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

«Με αυτό το έργο κάνουμε το δεύτερο βήμα προς τον εκσυγχρονισμό των Βουλγαρικών Ένοπλων Δυνάμεων, μετά την υπογραφή της σύμβασης για νέα μαχητικά αεροσκάφη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας,  Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ. 

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η Σόφια σκέφτεται να αγοράσει άλλα 8 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 μετά από αυτά που έχουν ήδη αγοράσει η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin Corporation. 

Η νέα μεγάλη αγορά των νέων μαχητικών αεροσκαφών από τη Βουλγαρία, δήλωσε ο Μπορίσοφ, αποδεικνύει την προθυμία της χώρας να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της. 




--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr