Τζέντα: Η επίθεση με έκρηξη στόχευε τους προξένους- τραυματίστηκε Έλληνας


Νοέμβριος 11, 2020. 22:05

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με εκρηκτική ύλη την Τετάρτη, σε νεκροταφείο μη μουσουλμάνων στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, κατά την παρουσία του Γάλλου προξένου και άλλων διπλωματών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής προς τιμήν του τέλους του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στις 11 Νοεμβρίου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε: «Η επέτειος του τέλους του Παγκοσμίου Πολέμου στο μη ισλαμικό νεκροταφείο της Τζέντα, στην οποία συμμετείχαν ο Γάλλος πρόξενος και άλλες διπλωματικές προσωπικότητες, ήταν ο στόχος μιας εκρηκτικής επίθεσης σήμερα το πρωί, που προκάλεσε τραυματισμούς», αναφέρει η αραβική The New Khalij.

 

 Στη φωτό το νεκροταφείο που έγινε η επίθεση - από το Twitter


Το Sky News Arabia αναφέρεται στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου για το εμιράτο της περιφέρειας της Μέκκας, που δήλωσε ότι «επεισόδιο δειλής επίθεσης έλαβε χώρα σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο με αποτέλεσμα ένας από τους υπαλλήλους του ελληνικού προξενείου και ένας Σαουδάραβας άνδρας ασφαλείας τραυματίστηκαν ελαφρώς».

 Όπως σημειώνεται οι σαουδικές αρχές ασφαλείας ξεκίνησαν έρευνες για το περιστατικό.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr