«Η εγκατάσταση των Ρώσων στο Καραμπάχ είναι μεγάλη καταστροφή»- τούρκικο δημοσίευμα


Νοέμβριος 13, 2020. 22:40

Όταν ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν νίκησε τον αρμενικό στρατό στο Καραμπάχ, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν αποφάσισε να παραδοθεί, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

«Μόλις απελευθερώθηκε η Σούσα, αφού δεν καταλήφθηκε όλο το Καραμπάχ, η Ρωσία μπήκε στη μέση και πήρε την Αρμενία από το χέρι», σημειώνει χαρακτηριστικά η Yeni Akit.

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία υπέγραψαν μια νέα συμφωνία υπό ρωσική επίβλεψη. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι υπήρχαν αποφάσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις στη συμφωνία.

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος Σαμπίρ Μεσούρ (σημείωση: ο Αιγύπτιος Sabır Meşhur είναι αυτοεξόριστος που φιλοξενείται στην Τουρκία, ως σημαντικό μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) σχολιάζει τη συμφωνία δηλώνοντας ότι η συμφωνία είναι τελικά εναντίον του Αζερμπαϊτζάν.

Θα σημειώσει χαρακτηριστικά:

«Η εγκατάσταση Ρώσων στο Καραμπάχ είναι μια μεγάλη καταστροφή» και θα τονίσει:

«Νίκησες και έδιωξες τις αρμενικές συμμορίες από την περιοχή, αλλά πώς θα βγάλεις τις ρωσικές δυνάμεις;»

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος της «Σχολής των Αδελφών Μουσουλμάνων» θα συνεχίσει λέγοντας «Η διευθέτηση των Ρώσων στην περιοχή είναι μεγάλη καταστροφή. Αμέσως με τη  συμφωνία τα ρωσικά αεροσκάφη μετέφεραν χωρίς χάσιμο χρόνου τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες αναπτύχθηκαν στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Πρόκειται για μια πλήρη επιχείρηση εισβολής χωρίς να υπάρξει αντίδραση».

Ο Μεσούρ επεσήμανε ότι η Ρωσία αναπτύχθηκε σε στρατηγικά σημεία και ότι η Αρμενία και η Ρωσία γλύτωσαν ένα μέρος του Καραμπάχ.

«Γιατί δεν σώσατε ολόκληρο το Καραμπάχ»

Ο Μεσούρ θα αναφερθεί στις δηλώσεις της αρχισυντάκτριας του Sputnik, Μαργκαρίτα Σιμονιάν (από Αρμένιους γονείς) που είπε: «Αν δεν υπήρχε η Ρωσία, τότε το Καραμπάχ θα είχε χαθεί εντελώς», είπε στο Twitter.

Ο Μεσούρ κατέκρινε το Αζερμπαϊτζάν λέγοντας: Γιατί δεν σώσατε ολόκληρο το Καραμπάχ; Πήγατε και φέρατε τη Ρωσία. Τους Αρμένιους μπορείτε να τους βομβαρδίσετε, αλλά τους Ρώσους, μια πυρηνική δύναμη;».

Ο ίδιος θα κατακρίνει και την Τουρκία που άφησε τη Ρωσία να εγκατασταθεί στο Καραμπάχ σε μηδενικό χρόνο (άμεσα).

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr