Το «Θησαυροφυλάκιο της Τρομοκρατίας» - το δίκτυο χρηματοδότησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κατάρ


Νοέμβριος 14, 2020. 19:13

Το Κατάρ συμμετέχει στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ομάδων σε όλο τον κόσμο, με επικεφαλής τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της Αλ Κάιντα, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της  φιλανθρωπικής και ανθρωπιστής δραστηριότητας, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Η αρθρογράφος Σάρα Σαλακάνι σημειώνει ότι το Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον για την Πολιτική της Εγγύς Ανατολής


 Το μεγαλύτερο δίκτυο χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στο Κατάρ


Το Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον για την Πολιτική της Εγγύς Ανατολής αποκάλυψε ότι το Κατάρ προσπαθεί πάντα να έχει σχέσεις με εξτρεμιστικά κινήματα και πολιτοφυλακές στη Λιβύη, το Αφγανιστάν, τη Συρία και άλλα.

Ο David Cohen, αναπληρωτής γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε το 2014 ότι η Ντόχα επιτρέπει τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών κινημάτων, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που αποτελούν το μεγαλύτερο δίκτυο χρηματοδότησης της τρομοκρατίας έχουν έδρα στη Ντόχα.


«Οι νόμοι κατά της τρομοκρατίας»  είναι το κόλπο της Ντόχα να καθαρίζει το πρόσωπό της και το Κατάρ προσπάθησε να καθαρίσει το πρόσωπό του από τις κατηγορίες για την τρομοκρατία τις οποίες επιδιώκει. Εξέδωσε νόμο για την επιβολή ελέγχου στον τομέα των φιλανθρωπικών οργανώσεων, ο οποίος δεν έχει εφαρμοστεί από την έκδοσή του», σημειώνει η αρθρογράφος.


Στο ίδιο πλαίσιο, το Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον τόνισε ότι η Ντόχα δεν εφαρμόζει τους νόμους που εκδίδει, αλλά τους θεσμοθετεί μόνο για να μειώσει την επίθεση εναντίον της και να ξεφύγει από τα εγκλήματα της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, εξηγώντας ότι φαίνεται στα χαρτιά ότι είναι συνεκτική και αυστηρή, αλλά δεν τους εφαρμόζει.

 

Το Ίδρυμα Κατάρ είναι «μη φιλανθρωπικό»


Στο ίδιο πλαίσιο, η Ντόχα ξεκίνησε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Κατάρ το 1992, με επικεφαλής τη Moza bint Al-Misnad, μητέρα του Εμίρ του Κατάρ Tamim bin Hamad, η οποία λειτουργεί ως κάλυψη για τη Ντόχα στην αποστολή χρημάτων σε τρομοκρατικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Μια βρετανική μελέτη - που εκδόθηκε στις αρχές Οκτωβρίου - αποκάλυψε ότι η Ντόχα εμπλέκεται μέσω των θεσμών της σε μια ομοσπονδιακή υπόθεση τρομοκρατίας στην Αμερική για το έτος 2002, επιβεβαιώνοντας ότι το Qatar Charity είναι το κύριο μέσο χρηματοδότησης των επιθέσεων που πραγματοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα το 1998 κατά των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Τανζανία και την Κένυα.

Το Ίδρυμα Φιλανθρωπίας του Κατάρ είναι μια οντότητα που ανησυχεί τη κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, δεδομένης της ύποπτης δραστηριότητάς της στο εξωτερικό και της σχέσης της με την τρομοκρατική Αδελφότητα, καθώς και με άλλα εξτρεμιστικά κινήματα.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Κατάρ λειτουργεί ως «θησαυροφυλάκιο κεφαλαίων» για περίπου 140 κέντρα που ελέγχονται από τρομοκρατικές ομάδες σε ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής μεταξύ τους την Αδελφότητα.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr