Οι Αλβανοί Σκοπίων στο πλευρό της κυβέρνησης στη διαμάχη με τη Βουλγαρία


Νοέμβριος 24, 2020. 14:18

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος στον κυβερνώντα συνασπισμό Δημοκρατικής Ένωσης για Ένταξη στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας- DUI, Αλί Αχμέτι, είναι αισιόδοξος ότι τα Σκόπια θα λάβουν καλά νέα από τη Σόφια έως το τέλος του έτους σχετικά με τη διαμάχη και τον αποκλεισμό από τη Βουλγαρία κατά την ημερομηνία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, σύμφωνα με το Faktor που επικαλείται το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘БТА’.

Ο Αχμέτι είπε ότι το τέλος των παρεξηγήσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι θέμα χρόνου και αποκάλυψε ότι πραγματοποιείται «ανταλλαγή εγγράφων» μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας. 

«Δεν νομίζω ότι είναι καιρός να μοιραστούμε δημόσια πληροφορίες σχετικά με τις προτάσεις ή τα τελευταία έγγραφα που ανταλλάσσονται, θα περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Αχμέτι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιαρ Οσμάνι εργάζεται εντατικά για την επίλυση της διαφοράς, δήλωσε ο αρχηγός του DUI.

«Ο Οσμάνι είναι αρκετά δραστήριος, περιμένω να υπάρξει αποτέλεσμα. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή να δείξουμε σε όλους τους πολίτες, ειδικά στους συμπολίτες μας, ότι μοιραζόμαστε τόσο το καλό όσο και το κακό, ότι θα είμαστε δίπλα-δίπλα στην επίλυση αυτής της διαφωνίας».

 «Είναι μια σημαντική ιστορική στιγμή να δούμε ότι αυτή η χώρα έχει υπουργό Εξωτερικών και τον συγχαίρω για το έργο που έχει κάνει και για την ωριμότητά του», δήλωσε ο Αχμέτι.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr