Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας παραδέχθηκε ότι υπέγραψε τα πάντα


Νοέμβριος 10, 2020. 19:00

 

«Πήρα μια πολύ, πολύ δύσκολη απόφαση για τον εαυτό μου και για όλους μας», έγραψε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο αρχηγός της αρμενικής κυβέρνησης, συγκεκριμένα, έγραψε:

«Υπέγραψα κοινή δήλωση με τους προέδρους της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου του Καραμπάχ στις 01:00. Το κείμενο της ήδη δημοσιευμένης δήλωσης είναι αναμφίβολα οδυνηρό για μένα προσωπικά και για τους ανθρώπους μας.

Έλαβα αυτήν την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και μιας εκτίμησης της θέσης των ανθρώπων που την γνωρίζουν καλύτερα. Βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη ΠΙΘΑΝΗ λύση στην τρέχουσα κατάσταση. Θα τα παρουσιάσω όλα αυτά τις επόμενες μέρες με ένα λεπτομερές μήνυμα.

Αυτή δεν είναι νίκη, αλλά δεν θα υπάρξει ήττα μέχρι να παραδεχτείτε τον εαυτό σας ως ηττημένο. Ποτέ δεν θα παραδεχτούμε ότι είμαστε χαμένοι και αυτό θα πρέπει να είναι η αρχή της εποχής μας εθνικής ενότητας και αναβίωσης.

Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας προκειμένου να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Υποκλίνομαι σε όλους τους μάρτυρες μας. Υποκλίνομαι σε όλους τους στρατιώτες μας, αξιωματικούς, στρατηγούς, εθελοντές που αμύνθηκαν και υπερασπίστηκαν τη Μητέρα Πατρίδα με το κόστος της ζωής τους. Έσωσαν τους Αρμένιους του Καραμπάχ με την ανιδιοτέλεια τους.

Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Και θα κερδίσουμε. Ο Καραμπάχ επέζησε», σημειώνει η αρμενική «News» που φιλοξενεί το κείμενο του πρωθυπουργού στην αρμενική γλώσσα.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr