Καρακατσάνοφ: Δεν έχουμε ‘κοινή’ ιστορία με τα Σκόπια, έχουμε μία ιστορία ενός έθνους


Νοέμβριος 2, 2020. 21:04

Στα Σκόπια, κάποιος φαντάζεται ότι η Βουλγαρία θα κάνει παραχωρήσεις λόγω αδελφικών συναισθημάτων και αλληλεγγύης. Υπολογίζουν επίσης σε κάποιον από έξω να ασκήσει πίεση στη Βουλγαρία. Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί, δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας και ηγέτης του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ στο στούντιο της BTV.


Επεσήμανε ότι το βουλγαρικό κοινοβούλιο δεν θα ψηφίσει κάτι που θα αποτελεί υποχώρηση της βουλγαρικής θέσης.

«Η επιλογή τους (τα Σκόπια) εάν θα γίνουν μέρος της ΕΕ είναι δική τους. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο θα γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το «εφεύρημα της Κομιντέρν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής  του VMRO διαβεβαίωσε ότι η Συμφωνία Γειτονίας με τη Βόρεια Μακεδονία είναι αρκετά καλή, αλλά μόνο εάν τηρείται. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της, δεν αναφέρεται πλέον. Η συμφωνία είναι ένα πρώτο βήμα προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η συμμόρφωση με αυτήν είναι το δεύτερο βήμα για την ένταξη στην ΕΕ, εξήγησε ο ηγέτης του VMRO.

Σύμφωνα με τον Καρακατσάνοφ, δεν υπάρχει διπλωματική πίεση από τη Γερμανία , και στις Ηνωμένες Πολιτείες (κατά την επίσκεψή του) εξήγησε τη γένεση των βαλκανικών προβλημάτων, αναφέροντας αμερικανικές πηγές.

Η φιλία είναι φιλία, η αδελφοσύνη είναι αδελφοσύνη, αλλά οι συμφωνίες και οι καλοί τρόποι πρέπει να γίνονται σεβαστοί. «Πρέπει να κοιτάξουμε το εθνικό μας συμφέρον», είπε.

Ο ηγέτης του VMRO διευκρίνισε ότι δεν αναγκάζουν τα Σκόπια και τους (Σλαβο) Μακεδόνες τονίζοντας ότι «μέχρι το 1944 η ιστορία τους είναι η ιστορία ενός έθνους (του βουλγαρικού). Έχουμε κοινή ιστορία με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με το Βυζάντιο, με τον Αρμενικό λαό, αλλά όχι με τους (Σλαβο)Μακεδόνες», είπε κατηγορηματικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr