Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Ερντογάν: Έλλειψη σεβασμού σε μέλος του ΝΑΤΟ οι αμερικανικές κυρώσεις…


Δεκέμβριος 11, 2020. 22:43

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 είναι εκδήλωση έλλειψης σεβασμού σε έναν σημαντικό εταίρο του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα  μέλος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ είναι επίσης χώρα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι μία από τις πέντε πιο σημαντικές χώρες της συμμαχίας, επομένως δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα. Παλαιότερα πριν από τον κ. Τραμπ, ο κ. Ομπάμα είχε πει με περηφάνια ότι υπάρχει μια χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, τώρα οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το  CAATSA (νόμος «Αντιμετώπισης των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων»). Αυτό είναι περιφρόνηση σε έναν πολύ σημαντικό εταίρο του ΝΑΤΟ. Έτσι το βλέπω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι δηλώσεις του έγιναν σε απάντηση ερωτήσεων των δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του με το αεροπλάνο από το Αζερμπαϊτζάν όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Sozcu

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr