Επίσκοπος της «Μακεδονικής Εκκλησίας»: «Είμαι εναντίον του έκκλητου του Οικουμενικού Πατριάρχη»

                               


Δεκέμβριος 11, 2020. 22:25         

  Στην πρώτη του εμφάνιση στα ΜΜΕ από τότε που έγινε επικεφαλής της επισκοπής Κουμάνοβου (χειροτονία και ενθρόνιση προ 6 μηνών περίπου, εις διαδοχήν του παραιτηθέντος προκατόχου του κ.Ιωσήφ) ο νέος Επίσκοπος Κουμάνοβου, της αυτοαποκαλούμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας»  κ. Γρηγόριος, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.  

 

του Θωμά Αναστασιάδη

 

  Στην  μακροσκελή, προ ημερών συνέντευξή του, ο σχισματικός επίσκοπος κ. Γρηγόριος,  δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ενάντιος στο έκκλητο του Οικουμενικού Πατριάρχη, σχετικά με το χρονίζον ζήτημα της σχισματικής «Μακεδονικής εκκλησίας».

 

   Επίσης ο νέος Ιεράρχης (42 ετών) δήλωσε  ότι η αυτοκεφαλία της «Μακεδονικής εκκλησίας» είναι γεγονός αναμφισβήτητο και κανείς δεν μπορεί αυτό να το αλλάξει, παρά μόνο Οικουμενική Σύνοδος  δύναται  να επισφραγίσει ένα τέτοιο γεγονός και ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

  Δηλαδή, εν κατακλείδι, αμφισβητεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την ανώτατη δικαστική κρίση  στην παγκόσμια Ορθοδοξία.    

 

Vecer.press



The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr