Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ χαιρετίζει τη συμβολή Βούτσιτς στην ειρήνη


φωτό αρχείου

Δεκέμβριος 4, 2020. 20:29

Βελιγράδι.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούσιτς μίλησε τηλεφωνικά με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν, ο οποίος χαιρέτισε τη συμβολή του Σέρβου Προέδρου στην επίτευξη του στόχου να καταστούν τα Δυτικά Βαλκάνια μια ειρηνική και σταθερή περιοχή, ελκυστική για τις ΗΠΑ και άλλες ξένες επενδύσεις που θα συνέβαλαν στην κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη.

Οι συνομιλητές δήλωσαν επίσης, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αυξάνονται, και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές δυνατότητες για βελτίωση σε υψηλότερο επίπεδο, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου.

Ο Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Ο' Μπράιεν για την προσωπική του δέσμευση στην ενίσχυση των Σερβο-Αμερικανικών δεσμών, τονίζοντας ότι το άνοιγμα του περιφερειακού γραφείου της «Αμερικανικής Διεθνούς Χρηματοοικονομικής Εταιρείας για την Ανάπτυξη στο Βελιγράδι» αποτελεί ισχυρή υποστήριξη στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στον Λευκό Οίκο, συνειδητοποίησε ότι ο σύμβουλος Ο' Μπράιεν κατανοούσε τη θέση της Σερβίας και ότι ήταν πάντα έτοιμος να ακούσει τα αιτήματα και τα προβλήματα της σερβικής αντιπροσωπείας.

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς επεσήμανε ότι η Σερβία θα σεβαστεί τη συμφωνία της Ουάσινγκτον για οικονομική εξομάλυνση και ελπίζει ότι αυτή η συμφωνία θα συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr